19.04.2010 г.

Фиат 500 с четири врати в САЩ

Според три източника от компанията, Фиат ще предлага версия с четири врати на Фиат 500 в Северна Америка. Версията сс четири врати на Фиат 500 ще пристигне в Европа в края на 2011 г., но за Съединените щати все още е несигурно.

По-късно тази седмица, Серджо Маркионе, изпълнителен директор на Крайслер и Фиат, както и други ръководители ще очертаят 5-годиншния план на Фиат в Торино, Италия. Плановете за четири-вратия Фиат 500 може и да не се обявят, казват източници, но са били одобрени.

Първия Български Бутон за споделяне

15.04.2010 г.

Сблъсъкът на титаните: Фиат-Крайслер-Пежо-Ситроен се сливат?

Серджо Маркионе, изпълнителен директор на групата Фиат-Крайслер заяви наскоро, че следващата голяма група, участваща в сливане (сътрудничество) ще дойде от Франция.

Коя е тази група е лесно да се разбере. PSA Peugeot Citroen преди време опита да сътрудничи с Mitsubishi, сега се опитва и с БМВ, но в скоро време, французите трябва да вземат ясно решение за дългосрочно сътрудничество. Серджо Маркионе от Фиат смята, че за да оцелеят в настоящите условия, всяка група трябва да продава най-малко 5 милиона модела годишно.

Първия Български Бутон за споделяне

14.04.2010 г.

Поръчките на Фиат в Италия падат с 20% след края на държавната помощ

Фиат, най-големият производител в Италия, заяви, че е получил 40% по-малко поръчки за коли на вътрешния пазар през първото тримесечие след като правителството спря помощта за продажби на италиански автомобили.

Регистрациите от началото на април са паднали с 10% до 20% спрямо година по-рано, Лоренцо Систино, ръководител на Фиат, каза пред репортери в Balocco, Италия, където компанията въвежда пет вратия Алфа Ромео Жулиета хечбек.

Първия Български Бутон за споделяне

6.02.2010 г.

Папата скастря Фиат, подкрепя протестиращите италиански работници

Не съм съвсем сигурен какво общо имат запазването на работни места във Фиат в Италия с Католическата църква - освен факта, че Фиат подари на папата чисто нов Фиат Дукато миналата година... Както и да е, Папа Бенедикт XVI призова Фиат и италианското правителство да запазят италианските работници. "Всичко възможно трябва да се направи, за да се запазят работните места, които са в опасност, особено в области в криза като Термини Имерезе", каза папата.

Миналата сряда, най-малко две трети от 80,000 работници на Фиат (включително тези на Ферари и Мазерати) стачкуваха като протест срещу планираното затваряне на завода на Фиат в Термини. Най-малкият завод на Фиатт се намира на остров Сицилия и според Фиат „доставката до това отдалечено място е прекалено скъпо”.

Първия Български Бутон за споделяне

2.02.2010 г.

Фиат показа електрически Фиат 500 във Вашингтон

Точно както направи в Детройт, Фиат показа електрическа версия на своя Фиат 500 седан на в медиите днес на автомобилното изложение във Вашингтон, въпреки че очевидно не планира да го произвежда за продажба. Фиат смята да вкара задвижвания с бензин Фиат 500 в САЩ по-късно тази година в ролята си на надзирател на Крайслер.

Има смисъл. Шоу автомобилът, наречен Elettra, има за цел да впечатли политиците от Капитолия и други отговорни лица, които идват на шоуто, за да видят дали автомобилопроизводителите са схванали необходимостта да бъдат по-"зелено" настроени.

Първия Български Бутон за споделяне

11.12.2009 г.

Фиат 500 получава 95к.с. и MultiJet II


Италианският производител на автомобили Фиат ще представи в своя модел Фиат 500 новия MultiJet II дизелов двигател, развиващ 95 к.с., докато в същото време отговаря на стандартите за емисии Euro 5. Двигателят ще бъде монтиран на версията на 500, която ще получи също и ново, подобрено задна окачване. В двигателя с 95 к.с., построен с най-новите технологии на Фиат ще има вградена старт-стоп система и нова комън рейл система и хидравлични серво бутала. Това позволява на двигателя да контролира количеството на горивото, което постъпва в горивната камера, което прави процесът на инжектиране по-добър и по-ефективен.

Първия Български Бутон за споделяне

7.12.2009 г.

Фиат 1926 до 1938г.

Когато Мусолини идва на власт в Италия, Фиат трябва да се откаже от много от своите планове за международно присъствие. Фиат се съсредоточава върху производството на оборудване, необходимо за вътрешния пазар. Фирмата отговаря с нова технология и дизайн в търговски превозни средства, камиони, също така железниците и самолети.
Два нови автомобила Фиат са въведени между 1934 и 1936. Fiat Topolino e най-малкият утилитарен автомобил в света и продължава да се произвежда до 1955. Fiat Tariffa Minima, по-известен като Balilla, е много популярен заради отличния си разход на гориво.

Заводът Mirafiori
Заводът Mirafiori на Фиат е съвсем нова фабрика, която въвежда напреднали принципи за индустриална организация през 1937 година. Във фабриката фокусът е насочен към масово производство и увеличава много производствения капацитет на Фиат.

Първия Български Бутон за споделяне