Fiat обновява моделите си

Продажбите на Fiat Stilo определено продължават да изостават от очакванията и това накара мениджментът на Fiat да избърза със старта на неговия заместник
6 окт 2006 13:36,
Fiat обновява моделите си
Идеята на фирмата е да увеличи общите детайли и елементи в своите модели. Снимка: automediapro.com

Продажбите на Fiat Stilo определено продължават да изостават от очакванията и това накара мениджмънта на Fiat да избърза със старта на неговия заместник, съобщават от automediapro.com.

На уеб-страницата на фирмата от Торино се появиха първите две официални снимки, показващи вида на новия Fiat Bravo, както и някои информации за модела, чиято премиера ще бъде в началото на идната година.

В Париж шефът на Фиат Лука де Монтедземоло също говори за новия модел. Първото впечатление е, че заместникът на Stilo възприема заоблената стилистика и спортния вид на Grande Punto. Дръжките на задните врати са скрити в рамката на прозореца, като при Alfa Romeo.

Според техническите данни, автомобилът, който трябва да се конкурира с Golf, Focus, Megane, Astra и Citroen C4, залага на качество и простор. В новото Bravo пътуват относително комфортно 5 души. Не е подценена и безопасността, защото целта на фирмата е автомобилът да получи 5 звездички от тестовете на EuroNCAP.

Променят се и предлаганите мотори. Изцяло нови ще бъдат бензиновият двигател с обем 1.4 л и дизелът с обем 1.6 л. През първата година на производство целта е да бъдат продадени 120 хиляди броя Fiat Bravo.

Премиерата ще бъде идната пролет в Женева, след което бързо ще започнат продажбите в Европа. В Париж де Мео съобщи, че в плановете на Фиат влиза появата на още един семеен автомобил, а вече се мисли и за ново поколение на Fiat Panda. Скорошна е и появата на заместникът на легендарния Фиат 500.

Идеята на фирмата е да увеличи общите детайли и елементи в своите модели, които сега не надхвърлят 10%, а според де Мео трябва да стигнат до 50% в следващите години. Така, на основата на новия Fiat Bravo (обща ще бъде не само платформата), скоро ще се появят и новите Alfа Romeo 147, Fiat Multipla и Lancа Lybra.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание